Wednesday, August 31, 2011

Transfagarasan 2011Daca tot am ajuns in zona Sibiului cu ocazia concursului Geiger MTB, la intoarcerea catre casa am hotarit impreuna cu tata ca merita sa facem o urcare si apoi coborire cu bicicletele pe partea nordica a Transfagarasanului, din localitatea Cartisoara pina la Balea Lac.

Zis si facut. Am lasat masina la iesirea din Cartisoara si inainte de ora 10 eram pe biciclete.
Vreme insorita, ceva norisori pe cer, nu foarte cald, numai bun pentru pedalat.
Dupa vreo 6 kilometri de fals plat, cu ocazia carora am facut incalzirea, incepe urcarea. Drumul are asfalt acceptabil, iar inclinatia medie o apreciez pe la 6%, cu serpentine destul de "dulci".
Cei 30 de kilometri care duc de la Cartisoara la altitudinea de 2042m la intrarea in tunel, i-am parcurs intr-un ritm nu foarte alert, in aproximativ 3 ore, cu o medie de 11Km/h.
Pe drum am facut mici pauze pentru fotografii si odihna. Lentila aparatului s-a aburit iar pozele au iesit cam neclare.

Tunelul care strapunge virful muntelui spre judetul Arges are o lungime de ~890 metri, cu cite o banda pe sens, trotuar si iluminare. Prin el venea un curent de aer iar temperatura mi s-a parut destul de scazuta , astfel ca nu am patruns decit citiva metri sa vad cum este. Masinile care circulau produceau vuiet.

Dupa o tura pe linga lacul si cabana Balea, timp in care am intrat in nori iar temperatura a scazut, a urmat lunga si frumoasa coborire, pe care am fragmentat-o doar pentru a face poze pe la monumente.

Fotografii de pe Trans se pot vedea aici .

No comments:

Post a Comment