Monday, September 5, 2011

Colibita Bike Fest 2011



Anul trecut am aflat despre Colibita Bike Fest dupa ce a avut loc, insa anul acesta am fost prezent pentru a participa la competitia de XC Maraton.

Am ajuns simbata dupa-amiaza, cind erau in desfasurare pe terenul amenajat probele de dirt jump si trial. Vis-a-vis era perimetrul pentru corturi si o mica tereasa unde lumea bea bere. Dupa putina socializare, m-am retras la odihna.
In dimineata concursului am luat o gustare, m-am hidratat si am pregatit bicicleta. Afara era soare si a inceput sa se incalzeasca, asa ca am renuntat la trening si am plecat la incalzire in echipamentul de cicism.

Startul era planificat pentru ora 10, dar a fost aminat pentru 10:30, insa timpul trece repede si iata ca lumea se aduna in spatele liniei de start si imediat se da semnalul.
S-a plecat relativ tare, ca de obicei pe la concursuri, iar primul kilometru a fost un fals plat urmat de o catarare pe un drum betonat cu citeva serpentine pina la trecerea peste baraj, dupa care traseul a continuat cu urcari si coboriri pe drumuri pietruite ("strade bianche", prietenii stiu :) presarate pe alocuri cu baltoace sau noroi.
Traseul a fost ciclabil 99.98%, singurul loc in care a trebuit sa ma dau jos de pe bicicleta fiind la o bariera care bloca drumul forestier dupa coborirea de la "Taul Zanelor".
Finish-ul a fost dupa o coborire destul de bolovanoasa cu ultima parte pe beton (de fapt prima urcare parcursa in sens invers) unde am fost nevoit sa fortez deoarece eram urmarit indeaproape de un concurent.
Am trecut linia de sosire dupa 2:32:39. Ciclocomputerul a inregistrat asa: AVS 16.9Km/h, DST 43Km, TM 2:33:14.

M-am simtit bine la Colibita Bike Fest 2011, atmosfera placuta, cadru natural frumos, traseul de concurs bine ales si in general marcat ok, taxa de inscriere modica. N-am inteles de ce nu au fost bride din plastic pentru prinderea numerelor de concurs si nici nu a fost furnizata o alta solutie tehnica, acest fapt il marchez ca pe o scapare in organizare.

Foto la urmatoarele adrese:

Link1
Link2

No comments:

Post a Comment