Monday, January 25, 2010

Tura de iarna pe Rarau

In sfirsit au venit si zapezile. S-a ivit ocazia - greu de refuzat - de a face o tura de week-end cu ski-urile pe Rarau impreuna cu doi impatimiti ai muntelui + ciinele Lars, cu urcare si coborire pe traseul "Izvorul Alb". Zis si facut.

Am ajuns simbata in Cimpulung Moldovenesc la orele prinzului si dupa o scurta aranjare a echipamentului am pornit urcusul, unii pe ski-urile de tura, altii cu ele in spinare. Am sosit la Cabana Pastorala pe inserate si am baut un ceai cald, am mai pus citeva lemne in soba, m-am schimbat si am iesit putin pe-afara sa vad cerul instelat. Este frumos dar frig.

Duminica dimineata am pornit la o plimbare catre virf. Admir privelistea (se vad Muntii Rodnei) apoi ma intorc spre cabana. E prima data cind pun ski-urile in picioare sezonul asta si cobor cu grija. Zapada este destul de mare, incerc sa merg pe urmele lasate de snowmobile. Imi dau seama ca datorita lipsei de antrenament o sa-mi fie greu sa cobor cu rucsacul in spate cei 10km pina la Cimpulung.

Se scurg alte citeva ore, timp in care stau prin cabana sau imprejurimi, ma bucur de vremea frumoasa.
Soarele coboara, asa ca ne regrupam, impachetam, ne luam ramas bun si cu ski-urile in picioare pornim la vale.
Primii kilometri m-am acomodat cu greutatea suplimentara care ma dezechilibreaza.
Coborim de patru ori mai repede decit am urcat iar senzatia este greu de descris...drumul este presarat cu viraje strinse si pante abrupte, flancat de padurea de conifere inzapezita.
Din loc in loc este necesar sa facem pauze datorita durerilor musculare - simt arsuri la muschii femurali.
Fara prea mult timp de cugetare am ajuns jos. Ultimul kilometru pina la masina fiind relativ plat am depus efort pentru impingere cu betele.

Pentru ca totul a fost asa de frumos iar temperaturile foarte scazute, masina nu s-a lasat descuiata prea usor iar instalatia de incalzire a inghetat si nu a putut fi pornita. Parbrizul plin de gheata a facut ca drumul pina acasa sa fie un chin pentru sofer.

Vremea a fost insorita, cu temperaturi pe timpul zilei de aproximativ -10˚C iar pe timp de noapte spre -30˚C, fara precipitatii si cu vant slab in zona virfului Rarau.

Citeva fotografii cu camera inghetata:













Film youtube:

No comments:

Post a Comment