Wednesday, January 6, 2010

Sporturi de iarna - Patinaj

Anotimpul rece ne obliga sa ne adaptam atit organismul cit si activitatile pe care le desfasuram in aer liber. Desi exista multe sporturi de iarna, de obicei posibilitatile sint limitate in comparatie cu ceea ce se poate face in celelalte anotimpuri.

Pentru ca in zona de nord-est a tarii, mai exact in judetul Suceava, in decembrie si inceputul lunii ianuarie zapada nu a fost si nu este suficienta pentru a practica ski-ul, ne ramine sa profitam de existenta celor doua patinoare artificiale din Suceava.

Primul patinoar se afla pe strada Universitatii si este administrat de Primaria Suceava. Patinoarul are dimensiunile aproximative de 60m/30m, pe linga patinajul de agrement existind posibilitatea desfasurarii partidelor de hockey. Programul de patinaj este de 90 de minute pe serie la un pret accesbibil: 4RON elevi/studenti, 7RON adulti. Exista garderoba unde se pastreaza incaltamintea.



Cel de-al doilea patinoar este aflat in complexul Iulius Mall. Surse oficiale au declarat ca suprafata acestuia este de 1000mp, suprafata utila fiind jumatate fata de cea a patinoarului de pe str. Universitatii. Programul de patinaj pe serie este tot de 90 minute, preturile fiind de 5RON pentru elevi/studenti si 10RON pentru adulti. Exista si garderoba, pretul fiind de 1RON.



Filme youtube:







Patine de hockey "Jofa Super Jets" Suedia (de colectie, au peste 30 de ani):



Patinele mele actuale "Itech RPM 2500" cumparate din USA, fabricate in China dupa un design din Canada:

No comments:

Post a Comment