Tuesday, September 10, 2013

Bicaz MTB Marathon 2013

Am participat simbata 7 septembrie la Bicaz MTB Marathon, unde m-am inscris la traseul "Classic - 29km".
Este prima data cind am ajuns la acest eveniment aflat in acest an la editia a III-a.
Startul s-a dat din fata primariei orasului Bicaz. Prima partea a traseului a fost pe asfalt in usoara urcare, unde s-a rulat rapid, cu o viteza medie de peste 30km/h. Abia la urcarea spre baraj s-a mai incetinit putin ritmul, apoi s-a virat la stinga pe un forestier cu macadam care merge pe malul lacului Izvoru Muntelui, drumul fiind valonat si virajat, raminind insa un sector destul de rapid. Asa se merge pina pe la km16, unde traseul Classic se desparte de Marathon, cel din urma continuind inca o buna bucata pe marginea lacului.
Pentru cei de la Classic aici incepe urcarea de aproximativ 10 km si panta medie 5% (din calculele facute dupa profilul traseului). Pina aici m-am descurcat destul de bine, am mers in ritmul meu si ma simteam bine.

Dupa primii 3km de urcare pe forestier a aparut o zona de push-bike, o scurtatura de TAF cu urme noroioase, cu rampa de vreo 8 % si lungime de citeva sute de metri, apoi o scurta portiune de 15% si vreo 40 metri. Aici au inceput sa apara probleme pentru mine, simtind la muschi crampe. Mi-am dat seama ca nu o sa mai pot merge la fel de tare ca pina acum, dar am facut eforturi sa fiu depasit de prea multi concurenti.
Dupa aceasta zona de push-bike drumul a continuat destul de constant in urcare, intilnind pe la km 25 drumul Axial urmind inca 1 km de urcare pe asfalt.
Traseul continua cu o parte tehnica in coborire, pe un trail cu radacini ce scurteaza serpentinele drumului asfaltat spre Cabana Izvoru Muntelui, unde este si finish-ul. Pentru unii participanti aceasta coborire tehnica este un deliciu, iar pentru altii o corvoada. Din fericire ma aflu in prima categorie.
Chiar inainte de linia de sosire ne astapta o ultima surpriza, un viraj in ac de par, unde am frinat puternic, apoi am tras in picioare ultimii metri pentru ca veneau altii din urma. Termin cu timpul oficial de 1:40 (am tras cu ochiul pe foaia arbitrilor) si o pozitie in prima treime a clasamentului.
Dupa ce mi-am mai revenit am servit o portie buna de mincare pregatita de organizatori, apoi m-am plimbat in zona.
Au existat ceva probleme cu organizarea. Dintre aspectele mai putin placute ar fi ca am bijbiit la citeva intersectii traseul, dar l-am nimerit, apoi ca la validarea inscrierii de la fata locului si preluarea pachetului de concurs am avut surpriza ca lista de confirmare a platii pentru inscriere nu a mai fost actualizata pe data de 6, asa cum scria pe site, deci nu apaream cu plata efectuata. Am mai platit o data la casierie, urmand sa incerc recuperarea ulterioara a banilor, lucru care s-a reusit dupa concurs cu ceva discutii.

No comments:

Post a Comment