Thursday, August 23, 2012

Geiger MTB Challenge 2012



Geiger MTB Challenge 2012, un concurs important care a adunat la start peste 500 de participanti.
Este a doua participare pentru mine, prima fiind in 2011. M-am inscris tot la tura scurta - 50 km, considerind ca atit imi permite pregatirea.
In dimineata zilei de 19 august m-am prezentat la RaceOffice de unde am ridicat pachetul de concurs; am montat chip-ul de cronometrare pe bicicleta, m-am echipat, am facut ultimele verificari si a plecat la incalzire prin Parcul Sub Arini (sau Parcul Submarin cum s-a inteles eronat de catre unii).

Startul festiv, ca sa spun asa, s-a dat la 9:30 de pe aleea de linga stadion. Lume multa, nu m-am ambalat prea tare cu plecarea si nici nu aveam cum din lipsa spatiului. Este periculos sa rulezi prin imbulzeala si am incercat sa ma feresc de acrosaje. Stiam ca startul tehnic se va da peste vreo 7 km de rulaj pe asfalt in spatele masinii organizatorilor, pe care nici nu o vedeam in fata. Pe Calea Dumbravii am accelerat putin ca sa mai reduc din distanta fata de cei aflati in front.

Urmeaza iesirea de pe asfalt si intrarea in padure, direct cu o rampa scurta dar destul de abrupta pe care o urc pe linga bicicleta. Incerc sa le fac loc celor mai tari care urca pe 2 roti, dar si aici e aglomeratie. Apoi traseul devine destul de rapid pe poteca din padure unde este mult praf si nisip care pun probleme de aderenta si vizibilitate. Prima coborire o fac cu atentie si reusesc sa o termin fara evenimente. Anul trecut am avut o cazatura usoara pe sectorul respectiv.

Mai departe, o scurta trecere prin Cisnadioara apoi primul punct de alimentare si urcarea pe Magura. Nu m-am simtit prea bine si am pastrat un ritm constant, nu foarte rapid. E bine ca avem umbra pe aproape toata urcarea. Iesirea din padure la golul alpin debuteaza cu o zona de push-bike, apoi avem o carare ce urmeaza pe citeva sute de metri curba de nivel. Facem un viraj la dreapta si intram pe rampa care ne duce la altitudinea maxima a traseului scurt. In vale se vad frumos localitatile dar nu prea e timp de privit.

Dupa atita urcare urmeaza si coborirea destul de solicitanta si tehnica. Incerc sa nu sar calul si abordez cu atentie. Pamintul este foarte uscat si prafos. Stiu ca vor mai fi si alte portiuni de urcare insa nu foarte lungi. Ma opresc la al doilea punct de alimentare unde maninc putin si ma hidratez.

In padurea de pe Dealul Cucului ma ratacesc din cauza unor probleme cu marcajul. Parcurg in plus vreo 4 km, dar reusesc sa revin pe traseul corect.
Strabatind Parcul Dumbravii traseul devine XC, destul de intortocheat, cu denivelari.
Dau tot ce pot si merg in viteza, stiind ca nu mai este mult.
Trec linia de sosire bucuros ca am ajuns fara incidente, chiar daca am un timp mai slab ca anul trecut.

Dupa o scurta perioada de revenire m-am dus sa maninc o portie de paste de la organizatori apoi pina la premiere si tombola am vizitat gradina zoologica.
A fost frumos si sper sa pot participa si la editia urmatoare.

Date de pe ciclocomputer:

DST 54.63 km
AVS 14.2 km/h
TM 3:51:04
MXS 43.4 km/h

Foto:




Film cu startul competitiei:



Foto Ciclism.ro: Geiger MTB Challenge

No comments:

Post a Comment