Thursday, September 23, 2010

Neuzer Bike Party 2010


Pe data de 19 septembrie a avut loc la Tirgu Mures (pe Platoul Cornesti) Neuzer Bike Party 2010 .
M-am inscris impreuna cu fratele meu la maratonul XC proba de 25Km.

La Tirgu Mures am ajuns in dupa-amiaza zilei de 18 (simbata) si am avut timp de o plimbare prin centrul orasului si prin cetatea medievala.
Spre seara am cautat un loc pentru montat cortul. In lipsa unui spatiu special amenajat pentru camping, ne-am asezat in parc. Oricum era deja intuneric iar a doua zi la prima ora trebuia sa stringem cortul, asa ca n-a mai contat prea mult locul de amplasare.

Prognoza meteo a fost nefavorabila si intr-adevar a plouat in noaptea dinaintea concursului cit si inaintea startului.

Dimineata, dupa ce am luat micul dejun si am impachetat cortul, ne-am dus la standul organizatorilor si am preluat numerele de concurs, apoi am inceput incalzirea pe aleile din parc. Deja forfota era mare, aleile fiind pline de ciclisti care se pregateau de concurs si suporteri.

Startul s-a dat putin dupa ora 10, de pe o straduta in rampa (7-9%) cu suprafata pietruita si lungime de vreo 700 metri. La finalul urcusului eram pozitionat in prima parte a plutonului care s-a mai rasfirat in urcare. Dupa inca 500m pe aleile parcului urmeaza o coborire si sintem atentionati ca se aluneca; in mintea mea ma gindesc ca nu poate sa fie chiar asa de rau si intru cu incredere pe sector. Imediat simt cum bicicleta fuge dintr-o parte in alta prin sleauri, e de rau. La doi metri in fata mea un concurent derapeaza si cade, cu greu reusesc sa evit coliziunea, intru in derapaj si cad pe partea stinga. Dupa ce imi dau seama ce s-a intimplat cu mine incerc sa pornesc din nou, ghidonul bicicletei s-a deplasat fata de planul rotii si in graba il indrept. Ma urc pe bicicleta si dupa un metru cad din nou. Constat ca rotile s-au incarcat cu noroi si nu mai vor sa se roteasca. Incerc din rasputeri sa pedalez la vale, dar roata din fata merge prin alunecare. In felul asta nu se poate sta pe bicicleta. Ma apuc sa imping bicicleta apoi sa o car pe sus pina ajung la finalul coboririi. In sfirsit drum drept, curat cit pot noroiul cleios si frunzele care s-au adunat intre anvelope si aparatorile de noroi cu garda prea mica...mare greseala am facut cu aparatorile astea. Ma urc din nou pe bicicleta, rulez putin si imediat bicicleta se infrineaza, fiindu-mi aproape imposibil sa inaintez. Trag deoparte si decid ca trebuie sa dau jos aparatorile. Scot roata fata si in lipsa de chei imi dau seama ca trebuie sa rup brida metalica prin indoiri repetate pina cind aceasta va ceda. In tot acest timp concurentii treceau pe linga mine, iar dupa vreo 15 minute am reusit sa rup aparatoarea si sa remontez roata. In privinta aparatorii din spate mi-am dat seama ca nu pot face nimic si ca trebuie sa incerc sa merg asa. Ma urnesc cu greu din loc si desi e dificil de inaintat cu bicicleta infrinata macar acum reusesc sa ma deplasez. Imi trece prin minte sa abandonez, asta e, am ratat cursa din cauza unei greseli. Aveam parcursi 3Km din cei 25 si ma aflam pe ultima pozitie. Reusesc sa ajung intr-o zona cu noroi mai putin cleios si iau viteza. Acum trebuie sa-i depasesc si pe cei de la proba de 10Km, care au luat startul dupa noi cu 10 minute, dar care au trecut de mine. Cararea e ingusta si la depasiri trebuie sa ies in afara ei prin noroi mai mare si frunze. Mai am parte de doua cazaturi, una dintre ele in viteza. Incerc sa merg tare ca sa mai recuperez cite ceva.
Traseul iese din padure si ajunge pe un deal cu iarba, spre bucuria mea ca am scapat de noroi. Depasesc alti concurenti intirziati, cobor pante in viteza, la limita, urc dealurile in forta, ajung la punctul de realimentare de la jumatatea traseului, fac o pauza scurta unde beau lichide, maninc banana si glucoza apoi pornesc mai departe.
Drumul strabate din nou padurea si niste livezi, dar de aceasta data noroiul s-a mai uscat si nu mai este atit de lipicios.
Pe ultima rampa inainte de sosire imping bicicleta, apoi trec linia dupa 2 ore si 7 minute.

A fost un concurs fumos, desi am facut o mare greseala prin prezentarea la start cu aparatorile de noroi montate pe bicicleta, greseala care m-a costat mult.
Organizarea a fost in general buna, cu mici probleme inerente.
Gulasul de la sfirsit a fost foarte gustos si apreciat de multa lume.

Am avut timp dupa concurs sa vizitam si gradina zoologica aflata in apropiere. Merita vazuta.

Citeva fotografii se gasesc aici.

Alte materiale media:

Foto Facebook
Film Youtube

No comments:

Post a Comment